Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви в началото на април победителите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2021. 

Над 100 инициативи с кауза се състезаваха в седемте категории на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда за 19-а година под мотото „Дай добър пример“.

Наградите, отворени за всички бизнеси в страната независимо от големина, сектор и членство във Форума, предоставят престижна трибуна за компаниите, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положително въздействие върху хората, природата и обществото. Общо  116 кандидатуриподадени от 80 компании, бяха оценени от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите.

Сред тях е и проектът на БИОСЕЛЕНА „Деца с бъдеще – фермери, занаятчии, предприемачи”, който фондацията с финансовата подкрепа на Фондация  Обществен Борд на TELUS International в България.

Отличието е за TELUS International България, раздела „За нашата природа“.

ИНВЕСТИТОР В ОКОЛНАТА СРЕДА

1-во място – ЧЕЗ Разпределение България// Опазване на застрашени птици чрез обезопасяване на въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000

2-ро място – TELUS International България// За нашата природа

3-то място – dm България// Ще остана опаковка и в следващия си живот

Вижте пълната информация.