Пчелите вдъхновиха малките художници от ОУ „Христо Ботев”, с. Джурово

„Защо пчелите са важни за живота на земята”.
Това бе темата на конкурс за детска рисунка, който Фондация БИОСЕЛЕНА организира за учениците от ОУ „Христо Ботев”, с. Джурово, Ботевградско.

В конкурса се включиха 10 деца от 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Някои от тях – като Стефан от 5-ти клас –  участва дори с няколко рисунки. На специална среща в края на конкурса Стефан – един от отличниците в училището – ни разказа най-важните факти за пчелите, а Лилия от 4-ти  клас го допълни с друга интересна и малко известна информация. Лилия  издекламира стихотворение, посветено на пчелите. Децата под ръководството на своите учители  се бяха постарали и освен рисунките бяха изработили дневник с най-важните факти за живота на пчелите и плакат с послания защо пчелите са важни за бъдещето на планетата Земя. С помощта на учителите в стаята е обособен кът с модел на малко пчелно стопанство. И децата и учителите бяха силно ентусиазирани и мотивирани за нови изяви.

В галерията по-долу можете да видите снимки на всички рисунки, изработени от децата. Спазвайки олимпийския принцип, че е важно участието, а не резултатът, от БИОСЕЛЕНА  раздадоха на всички малки художници грамота за участие и малки комплекти за рисуване, за да могат и в бъдеще да изявяват таланта си.

Идеята за конкурса за рисунка на тема пчели се роди след посещение на деца от училището на открития ден в пчелното стопанство на Дидо и Снежана.

Конкурсът и събитието бяха организирани по проекта „Деца с бъдеще – фермери, занаятчии, предприемачи” на Фондация за биологично земеделие Биоселена, който започна през юни с финансовата подкрепа на Фондация  Обществен Борд на TELUS International в България.