Първо събитие със „Сдружение за децата – 2017“

Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ започват социална инициатива със „Сдружение за децата – 2017“, което през юли 2020 година започна в град Божурище дейности за защитена заетост на хора с увреждания в областта на зеленчукопроизводството и градинарството.

Фермери от Фермерския фестивал дариха чушки, домати, патладжани и моркови децата да направят лютеница. Нямаме търпени да опитаме първата лютеница на децата! Тя ще бъде продавана на благотворителен базар на стартирането на проекта им за защитена заетост на 9 септември.

„Сдружение за децата – 2017 има амбицията да развива екологично съобразено зеленчукопроизводство и ще разчита на методическа помощ от БИОСЕЛЕНА.

Производствената база на сдружението включва 2 декара зеленчукова градина,  малка цветна градина, две оранжерии и административна сграда, в която ще бъде изграден център за социална рехабилитация. Земеделската площ не е изцяло разработена, а върху земята не е извършвана земеделска дейност в продължение на повече от 30 години.

Децата вече за засели домати, пипер, зеле, краставици, корнишони, картофи, тиквички, зелен боб, лук, копър, босилек, моркови, има и плодни дръвчета.  Сдружението планира да кандидатства за био сертификат и Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА е радостна да помогне. Фондацията се надява на дългосрочно ползотворно сътрудничество със „Сдружение за децата – 2017“.

 

Фондация БИОСЕЛЕНА и „Сдружение за децата – 2017“ изказват специална благодарност на Орион груп ООД, Биоферма Софина и Петър Петров от Фермерския фестивал „Произведено във фермата“ за дарените продукти за първата лютеница на децата от Центъра за защитена заетост в Божурище!