Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ ще има петъчни издания на паркинга на магазина на Кауфланд – Крива река (бул. „ген. Тотлебен“ 36) в София: първото е на 30 октомври 2020, петък, от 11 до 18 часа. Партньорството между Кауфланд и Фондация БИОСЕЛЕНА, която организира Фермерския фестивал „Произведено във фермата“ цели да скъси веригата на  храните, произведени от семейни ферми и занаятчии от селски райони и Натура 2000 зони.

Фермерския фестивал при Кауфланд ще  предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене, кисело мляко и кашкавал, прясно мляко, извара, масло, месни продукти от редки български породи говеда, биволи, овце и кози: луканка, пастърма саздърма и буркани с месо, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, занаятчийски хляб с квас, ядки, вино, чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя и сувенири от дърво …  Много от храните са биологични.

Фермерският фестивал при Кауфланд планира различни тематични издания, кулинарни демострации и дегустации на сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски храни и напитки.

Фестивалът  „Произведено във фермата“ се организира всяка сряда пред Министерството на земеделието от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, известна с дългогодишната си работа за скъсяването на веригата на фермерските храни и подкрепата за малки производители. Първото издание на Фестивала бе през лятото на 2017 година. Фестивалът бе отличен с награда „Европа“ на Столична община за приноса му за социализиране на градски пространства в София.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Повече на:http://bioferma.org/

Следвайте ни във фейсбук:https://www.facebook.com/www.bioferma.org/